fbpx

תמצית המשפחתיות

קורס קונדיטוריה מקיף ומקצועי למתחילות 

עם הקונדיטורית נופר לטמן

הקורס מתקיים במכללת ״נופר לטמן״ בקריית ים

הביאי לחייך את כל מה שאת צריכה כדי לאפות בצורה מדויקת, 

ולהשיג תוצאות שמזכות אותך במחמאות.

אם את שואפת להגשים את החלום שלך ולהתמקצע באפייה עם ביטוי אישי, מקומך איתנו.

הצטרפי אלינו וקבלי את הכלים הנדרשים כדי להפוך לאופה מקצועית.

לבדיקת התאמה וסדנת אפייה להיכרות,
השאירי פרטייך בטופס

הקורס מתקיים במכללת ״נופר לטמן״ בקריית ים

נגן וידאו

אם גם את מרגישה ש...

את נכנסת למטבח, את מרגישה את הפרפרים בבטן.

את מכינה קינוחים טעימים, אבל לפעמים התוצאות לא בדיוק כפי שדמיינת. 

את יודעת שיש בך את היכולת לחדש וליצור, אך נדרשת לך הדרכה.

 

עצרי רגע 🪬

 

מגיע לך לפנק את עצמך בקורס שהוא לא רק לצורך השגת מטרות גדולות, אלא גם קורס שיספק ביטוי אמיתי ליצירתיות ולנשיות שבך.

 

מאות נשים מגיעות אלינו עם חלום להצליח בכל מתכון, ויוצאות מהקורס עם עיניים נוצצות, כי אין עוגה או מאפה מדהים שהן מכינות ולא זוכות למחמאות.

למי הקורס מתאים?
למי הקורס לא תאים?

מה תוכנית הלימוד?

50 שעות אקדמיות | 10 מפגשים | 4 שעות כל מפגש | 100% למידה מעשית

הבנה מעמיקה של החומרים: השיעורים העיוניים מעניקים ידע מקיף על סוגי הקמחים, שוקולדים, חמאה, סוכר ועוד חומרים רבים בשימוש. הבנה זו מאפשרת לתלמידות לבחור את החומרים המתאימים ביותר לכל מתכון, להבין את תכונותיהם ומהן התגובות שלהם כאשר הם מתערבבים זה עם זה במהלך האפייה.

טכניקות אפייה מדעיות: השיעורים מסבירים את התהליכים הכימיים והפיזיקליים המתרחשים במהלך האפייה. הבנת תהליכים אלו מאפשרת לך לשלוט בצורה טובה יותר על התוצאה הסופית ולפתור בעיות אפשריות במהלך העבודה.

פיתוח מתכונים חדשים: הידע העיוני מאפשר לך לשחק עם מתכונים קיימים וליצור מתכונים חדשים. את יכולה לשנות כמויות, להחליף חומרים ולשלב טעמים שונים, תוך הבנה של ההשפעה של כל שינוי על התוצאה הסופית.

פתרון בעיות: בעיות עשויות לצוץ בכל שלב בתהליך האפייה. הידע העיוני מסייע לך לאבחן את הבעיה ולמצוא פתרון יעיל.

בטיחות במטבח: השיעורים העיוניים כוללים נושאים הקשורים לבטיחות במטבח, כגון היגיינה, שימוש נכון בכלים ובחומרים, ואחסון נכון של מזון.

הרחבת האופקים: מעבר לידע הטכני, השיעורים מספקים מידע על היסטוריה של הקונדיטוריה, מגמות עכשוויות והשפעות תרבותיות על מאכלים שונים.

לסיכום: השיעורים העיוניים מהווים חלק בלתי נפרד מלימודי הקונדיטוריה, ומספקים את הבסיס התיאורטי הנדרש כדי להפוך לקונדיטורית מקצועית ומצליחה.

סוגי בצק פריך: ישנם מגוון סוגים של בצק פריך, כאשר כל אחד מהם מותאם למאפה ספציפי. בשיעור נלמד על ההבדלים ביניהם, כמו גם על היתרונות והחסרונות של כל סוג.

טכניקות עבודה: כיצד לחתוך חמאה קרה, לערבב את החומרים, לקפל את הבצק ולרדד אותו בצורה מיטבית.

אפייה: לימוד הדרך הנכונה לאפות את הבצק, וכיצד להשיג את המרקם והצבע הרצויים.

טכניקות עבודה: כיצד לחתוך שומן קר, לערבב את החומרים, לקפל את הבצק ולרדד אותו בצורה מקצועית.

אפייה: השיטות הנכונות לאפות את הפאי ולהשיג את המרקם והצבע המושלמים.

מילויים: מגוון רחב של מילויים לפאי, הן מתוקים והן מלוחים.

הרכבה והגשה: כיצד להרכיב את הפאי בצורה אסתטית ולהגיש אותו באופן שמושך את העין.

סוגי שמרים: הכרות עם הסוגים השונים של שמרים, כולל שמרים יבשים ושמרים טריים; ההבדלים, היתרונות והחסרונות של כל סוג.

תהליך ההתפחה: השלבים השונים בתהליך ההתפחה, חשיבות הטמפרטורה והזמן, והסימנים המעידים על התפחה מוצלחת.

לישה: הטכניקות השונות ללישה, הן ידנית והן באמצעות מיקסר, כדי להשיג את התוצאה האידיאלית.

קיפול והתפחה: כיצד לקפל את הבצק בצורה נכונה וליצור מתח בבצק, כך שהלחם יתקבל אוורירי ורך.

אפייה: השיטות הנכונות לאפות את הלחם, כדי להשיג קרום זהוב ופריך, ופנים רך ואוורירי.

מגוון מאפים: כיצד להכין מגוון רחב של מאפים על בסיס בצק שמרים, כגון לחם, חלות, פיצות ולחמניות.

לסיכום: שיעור שמרים הוא השקעה מצוינת לכל מי שמעוניינת לשפר את מיומנויות האפייה שלה. שיעור זה מספק ידע בסיסי חשוב, מפתח את היצירתיות ומלמד איך ליצור מאפים טעימים ומגוונים.

טכניקות הכנה: השיטות להכנת בצק פריך מלוח, את טכניקות האפייה והצלייה; וכיצד לשלב טעמים ומרקמים שונים במנות.

תבלינים ועשבי תיבול: הכרות עם מגוון רחב של תבלינים ועשבי תיבול, למידת השימושים השונים שלהם וההשפעות שלהם על הטעמים במנות.

סוגי גבינות: הכרות עם סוגי הגבינות השונים, המאפיינים שלהם והשימושים השונים במטבח, כדי לשדרג את המנות.

ירקות: הכרות עם מגוון רחב של ירקות, העונות שלהם ושיטות הבישול המתאימות לכל אחד מהם.

פיתוח יצירתיות: לאחר לימוד היסודות, תוכלי להתחיל לשחק עם המתכונים ולהמציא גרסאות משלכם, מה שיאפשר לך לפתח את היצירתיות ולהתאים את המנות לטעמים האישיים שלך.

בניית ביטחון עצמי במטבח: קורס המלוחים יספק את הכלים והידע הנדרשים להכנת מנות מלוחות טעימות ומורכבות, מה שיבנה ביטחון במטבח ויעודד אתכם להתנסות במתכונים חדשים.

סוגי בצק ספוג: הכרת סוגים שונים של בצק ספוג, ההבדלים ביניהם, היתרונות והחסרונות של כל סוג.

עיצוב: טכניקות שונות לעיצוב עוגות, כולל זילוף, חיתוך, ציפוי והוספת קישוטים.

שילוב טעמים: כיצד לשלב טעמים שונים בצורה הרמונית, כמו שוקולד ופירות, וניל ותותים.

שימוש בכלים: תלמדנה להשתמש בכלים שונים לאפייה ועיצוב, כגון שק זילוף, מרית ומברשת סיליקון.

הבנת יסודות האפייה: שיעור על עוגות בחושות יעניק לכן ידע על היחסים בין החומרים, השפעת הטמפרטורה על התוצאה הסופית, וחשיבות הדיוק במדידות.

מתנה אישית: עוגות בחושות מהוות מתנה מושלמת לאירועים מיוחדים. לימוד הכנתן מאפשר לכן ליצור מתנות אישיות ומקוריות.

עיצובים מרהיבים: עוגות גן מאופיינות בעיצובים צבעוניים, דמויות משעשעות ופרטים קטנים ומדויקים. לימודי עוגות גן יסייעו לך לפתח את היצירתיות וללמוד טכניקות שונות לעיצוב ועיטור עוגות מרשימות.

עבודה עם דפי סוכר: לימוד העבודה עם דפי סוכר, חומר גמיש ורב-תכליתי שמקנה לעוגה מראה יוקרתי ומיוחד.

שימוש בצבעי מאכל: כיצד להשתמש בצבעי מאכל בצורה נכונה ובטוחה ליצירת גוונים עזים ויפים, ולהוספת חיים לעוגות שלך.

התגברות על אתגרים: עיצוב עוגות גן דורש דיוק, סבלנות ומיומנות. התמודדות והצלחה באתגרים אלו יחזקו את הביטחון העצמי שלך ויכולותיך להתמודד עם משימות מורכבות גם בתחומים אחרים בחיים.

יצירת רגעים מיוחדים: עוגות גן הן מרכז השולחן בימי הולדת וחגיגות לילדים. לימודי עוגות גן יאפשרו לך ליצור עוגות מיוחדות ובלתי נשכחות עבור יקירייך, ולהפוך כל אירוע לחגיגה אמיתית.

פעילות מהנה משותפת: אפיית עוגות גן יכולה להיות פעילות מהנה ומגבשת עם בני משפחה וחברים, במיוחד עם ילדים.

מתנות אישיות ומרגשות: עוגת גן מעוצבת יכולה לשמש מתנה אישית ומרגשת לימי הולדת, חגים או פשוט כדי להראות למישהו שאכפת לך

בצק רבוך: לימוד הטכניקה הייחודית להכנת בצק רבוך, הכוללת בישול הבצק על הכיריים, הקצפה נכונה והבנה מעמיקה של תהליך יצירת האדים במהלך האפייה.

מילויים וציפויים: הכרת מגוון רחב של מילויים וציפויים המתאימים לפחזניות, קראמבל וצ’ורוס, ולמידת טכניקות זילוף וקישוט שונות.

וריאציות ויצירתיות: לגלות את הרבגוניות של בצק רבוך וכיצד להתאים את המתכונים לטעמך האישי, ליצור צורות וגדלים שונים, ולהשתמש במגוון תוספות וטעמים.

חופש ליצור: אפיית מאפים מבצק רבוך מאפשרת לך לבטא את היצירתיות שלך דרך בחירת מילויים, ציפויים, עיצובים וקישוטים ייחודיים.

התנסות וחקירה: אפיית מאפים אלו מעודדת להתנסות בטעמים חדשים, לשלב מרכיבים שונים, ולחקור את עולם הקונדיטוריה העשיר.

לימוד אפיית עוגת בצק פריך (עוגת מספרים) ומרנג מציע מגוון יתרונות וערכים מעבר לטעם המתוק והתוצאה הסופית המרשימה. להלן כמה מהם:

פיתוח מיומנויות אפייה בסיסיות ומתקדמות:

בצק פריך: למידת הטכניקה הנכונה להכנת בצק פריך, כולל מדידת כמויות מדויקת, ערבוב נכון של חומרים, קירור ורידוד הבצק, וטכניקות אפייה להשגת בצק פריך ונימוח.

מרנג: כיצד להקציף חלבונים וסוכר למרנג יציב ואוורירי, טכניקה חיונית לקינוחים רבים. חשיבות הפרדת חלבונים, שימוש בכלים נקיים ויבשים, והקצפה נכונה להשגת מרנג מושלם.

עיצוב וקישוט: עוגת מספרים ומרנג מציעות הזדמנות לפתח את היצירתיות שלך בעיצוב וקישוט. תלמדי טכניקות זילוף, שימוש בצבעי מאכל, ויצירת עיצובים ייחודיים ומרשימים.

חיזוק הביטחון העצמי והסיפוק האישי:

אתגרים והתגברות: אפיית עוגות ועבודה עם מרנג דורשות דיוק וסבלנות. התמודדות עם האתגרים הללו והצלחה בהם מחזקות את הביטחון העצמי ומפתחות את היכולת להתמודד עם משימות מורכבות גם בתחומים אחרים בחיים.



הכנת גנאש: כיצד להכין גנאש שוקולד חלק ומבריק המהווה בסיס לעוגת מוס.

הקצפת קצפת: כיצד להקציף קצפת במרקם מיוחד, שמוסיף אווריריות למוס.

שילוב טעמים: כיצד לשלב טעמים שונים עם השוקולד, כמו פירות יער, קינדר או פררו רושה.

עיצוב: טכניקות שונות ליצירת שכבות ישרות ומדויקות בין שכבה לשכבה.

שימוש בג’לטין: כיצד להשתמש בג’לטין, מהו היחס הנכון וכיצד להימנע מבעיות בשימוש בו, שכן הוא חלק חיוני במוס.

סיום הקורס: בתום הקורס, תקבלי תעודה מסמיכה שמציעה ערך רב. זהו מסע של למידה, פיתוח אישי והעצמה, עם פוטנציאל להוביל לקריירה בתחום או פשוט להעשיר את חייך בתחביב מתגמל וטעים.

כדאי לך ללהקשיב להן​

הייחודיות שלנו

מהו בית אמיתי? 


בית הוא הרבה יותר מארבעה קירות ורצפה. 

הוא המקום שבו נרקמות חוויות וזיכרונות המעצבים את חיי המשפחה. 


איזו
חוויה את יוצרת בביתך? 

אילו זיכרונות את טומנת בלבבות בני משפחתך? 

הרגעים הקסומים שבהם את מוציאה עוגה מהתנור, כשהמשפחה מתכנסת סביב השולחן ואת מגישה קינוח מוקפד ועוגה מעוצבת, הם הרגעים שמביאים חום ואהבה אמיתיים. 


אלה הם הרגעים שבהם ה
בית הופך למקום מלא בקסם ובחיבור עמוק שאין להם תחליף.
האומנות שבאפייה דורשת מדע מדויק – כל תהליך חייב להתבצע בדיוק חסר פשרות, עד לפרטים הקטנים ביותר, אך התוצאה הסופית מביאה עימה חום ואהבה שאין להם גבולות. אישה שמבינה את רזי האפייה היא אישה שיוצרת בית, ומביאה את תחושת המשפחתיות לכדי קסם שאין שני לו.


בדיוק למען מטרה הוקמה מכללת נופר לטמן, המכללה הגבוהה ללימודי קונדיטוריה – מקום שהוא בית בפני עצמו. 

מקום שבו כל אישה צוברת ביטחון ואומץ מקצועי בתחום האפייה. 
אני
נופר לטמן, שף-קונדיטורית ומעצבת  חותכנים בעיצוב אישי ובלעדי בארץ.


למעלה מעשור שאני מעבירה קורסים  וסדנאות מקצועיות לנשים, ומסייעת להן להפוך לנשים חזקות ובטוחות בעצמן, נשים שהופכות למלכות הבית. אני גאה לעזור לאלפי נשים
להכניס לבית שלהן חום, אהבה ומשפחתיות בצורה מקצועית ומיוחדת שלא חוו מעולם.
בבית הספר שלנו אנחנו מגשימים לכל אישה את החלום – להיות זו שקוצרת מחמאות על כך שהצליחה
לאחד את המשפחה וליצור זיכרונות וחוויות שילוו אותם לכל החיים.

 

Nofar Latman 

הבית הספר הגבוה ללימודי קונדיטוריה 

תמצית המשפחתיות

קבלת תעודות

יצירות של בוגרות הקורס

גם התמונות שלך יופיעו בקרוב

אנחנו המקום היחיד בארץ שמעניק לנשים את הכוח, הביטחון והעוצמה להצטיין במטבח ולהכניס לחייהן חום ואהבה לשדרג את תמצית המשפחתיות שלהן לקסם בלתי נשכח.

אם את שואפת להגשים את חלומך ולרכוש מיומנויות אפייה מקצועיות עם ביטוי אישי, מקומך איתנו.

לבדיקת התאמה וסדנת אפיה
להיכרות השאירי פרטים בטופס

הקורס מתקיים במכללת ״נופר לטמן״ בקריית ים

Scroll to Top
דילוג לתוכן